MÉS dona suport a la iniciativa ciutadana europea perquè les vacunes siguin considerades públiques i gratuïtes

Miquel Ensenyat: "La iniciativa europea reafirma el posicionament de MÉS defensant de compatir les patents per fer-les accessibles"

Coincidint amb el dia Mundial de la Salut, Més per Mallorca s’adhereix a la iniciativa ciutadana europea (ICE) que apel·la a la Comissió Europea a garantir que ningú es lucri amb la pandèmia. La iniciativa vol garantir que tothom tingui accés a les vacunes i els tractaments segurs dins el sistema sanitari de la Unió. En aquest sentit, el grup parlamentari de MÉS per Mallorca ja va registrar el passat febrer una petició al Parlament de les Illes Balears.

El portaveu de MÉS al Parlament, Miquel Ensenyat, defensa que “la propietat intel·lectual de les vacunes fos compartida entre les empreses farmacèutiques i els estats”. Ensenyat afegeix que l’ICE només reafirma el posicionament de MÉS que defensa “que és evident que sense els recursos públics que han aportat els estats gràcies als ciutadans i ciutadanes les empreses farmacèutiques no haguéssim tingut una capacitat de resposta tan ràpida en la creació de vacunes” i afegeix “és lògic llavors que la propietat intel·lectual sigui compartida.

A més, Ensenyat considera “inadmissible que es creï una resposta a la pandèmia passada pel sedàs de la discriminació social perquè a més d’injust és completament inútil des del punt de vista sanitari”. El portaveu ecosobiranista afirma que “no es pot admetre que les crisis siguin finançades amb doblers públics i que després els beneficiaris siguin uns pocs privilegiats” i continua “això ja ho vàrem veure amb el rescat bancari i el cost social va ser molt greu i del tot immoral”
L’ICE és un mecanisme que permet els ciutadans europeus proposar esmenes legislatives concretes sempre que aconsegueixin un suport mínim d’un milió de persones de tota la UE.

Si voleu adherir-vos a la petició aquí teniu l’enllaç on podeu fer-ho:
https://noprofitonpandemic.eu/ca/