MÉS denuncia la indefensió de treballadors afectats pels ERTO

El diputat i portaveu de MÉS a la comissió de Treball del Parlament, Joan Mas "Collet", ha denunciat avui la indefensió de molts treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) per força major. El diputat ecosobiranista lamenta no només el retard en el pagament de les prestacions, sinó també la manca de coordinació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (Sepe), que aprova i paga les prestacions.

Segons Mas, "la majoria de treballadors ja partien de nòmines amb sous molt baixos, vivien al dia i ara es troben que van molt tard amb els pagaments de serveis bàsics". És més, "molts han hagut de recórrer a la solidaritat d’amics, veïnats o familiars i fins i tot acudir als serveis socials per poder menjar". En paraules del diputat "és una vergonya la manca de sensibilitat demostrada per part del govern espanyol. Ni tan sols en una situació com la que vivim han augmentat la plantilla per front a les sol·licituds". Segons Mas, "1 de cada 3 treballadors de les illes es troba immers en un ERTO, som dels territoris més afectats per la crisi i ni així el govern espanyol ha sabut donar una resposta".

Davant aquest escenari, "Collet, reclama "la simplificació i agilitació administrativa dels ERTO per causes productives, sempre garantint de tots els drets dels treballadors i empreses". En aquest context ha reclamat al govern espanyol "posar fil a l’agulla i resoldre la situació de milers de treballadors que malgrat estar reconeguts com a beneficiaris d’ajudes per l’aturada econòmica de la COVID-19 encara no han cobrat res. "No té sentit concedir una ajuda si el resultat final és una situació de vulnerabilitat. Cal corregir això de manera immediata", ha conclòs.