MÉS denuncia el “negacionisme” de la dreta espanyola que romp el consens sobre la llengua

El Parlament havia d’aprovar una declaració institucional sobre el Dia Europeu de les Llengües que Vox, PP i Cs han tombat perquè el text incloïa el concepte de “llengua catalana, pròpia de les Illes Balears”

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas ‘Collet’ ha denunciat avui al Parlament que la dreta espanyola, liderada per Vox, ha impedit l’aprovació d’una declaració institucional sobre el Dia Europeu de les Llengües que incloïa una menció a la “llengua catalana, pròpia de les Illes Balears”. Per aquest motiu, el representant ecosobiranista ha denunciat el “negacionisme” de Vox respecte el consens científic de la unitat de la llengua i el fet que el PP i Cs s’hi alineïn.

MÉS ha denunciat que Vox “només cerca la intoxicació social a través del que sigui, ja sigui a través d’una crisi econòmica o a través de les llengües” i ha lamentat que la declaració institucional no hagi estat finalment aprovada. Així i tot, Mas ha defensat que “el català és l’aportació de les persones i del país, dels Països Catalans i de les Illes Balears, a la pluralitat lingüística que hi ha a la Unió Europea i al món”.