MÉS demana accelerar el procés de vacunació per evitar el deteriorament del teixit productiu

La formació també reclama al govern espanyol més dosis atenent al criteri poblacional

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reclamat avui accelerar el procés de vacunació per a poder arribar a l’estiu amb el màxim de població immunitzada i reactivar els sectors estratègics com més aviat millor. Segons Noguera, tot i els esforços realitzats, "el ritme és lent i això repercuteix de manera negativa tant pera posar fi a la pandèmia com per a aturar la degradació del nostre teixit productiu".

En aquest context, el coordinador ecosobiranista ha destacat que "si volem ser una destinació segura, una vegada la població de risc estigui vacunada hem d’estendre el procés a tots el personal lligat al teixit productiu". Així, Noguera ha assegurat que “els esforços del Govern han de centrar-se en accelerar la vacunació el més ràpid possible”.

De la mateixa manera, el portaveu de MÉS al Parlament, Miquel Ensenyat, ha insistit a reclamar al govern espanyol una distribució de les dosis de la vacuna més equitativa i atenen a criteris poblacionals. Segons Ensenyat "per poder incrementar el ritme de vacunació necessitam les dosis necessàries". De fet, el portaveu parlamentari ha denunciat que a hores d’ara el Ministeri de Sanitat "ha distribuït a les Balears un 30 per cent manco de les vacunes que ens tocarien si atenem a criteris de població".

Ensenyat ha recorda que la vacuna representa una primera passa per a doblegar al coronavirus i ha insistit en el fet que no s’abandonin les mesures de prevenció establertes. "És important que tothom incrementem la responsabilitat social i feim un últim esforç perquè aquesta nova envestida de la Covid tengui el menor impacte possible", ha assegurat.