MÉS condemna el segon assassinat masclista d’enguany a les Illes Balears

Barceló: “No podem tolerar més agressions i més assassinats"


Representants de les diferents institucions de MÉS per Mallorca han assistit avui al minut de silenci amb motiu de la condemna del darrer cas d’assasinat per violència contra les dones, convocat davant de la Delegació de Govern.

Una setmana despres de l’assassinat de la primera dona a les Illes Balears per violència masclista, que va tenir lloc el dia 23 de gener, MÉS per Mallorca va començar una campanya per xarxes, Twitter i Facebook a la qual els homes de MÉS mostraven el seu rebuig al masclisme de forma diària.

La campanya va començar amb una publicació cada dia a Twitter a les 08’00 hores perquè llavors eren 8 dones les que havien estat assassinades per homes a tot l’Estat espanyol. A partir de demà la publicació es farà a les 12:00 perquè ja són 12 dones les que han estat mortes, després del segon cas d’assassinat d’una jove de 19 anys que ha perdut la vida a mans del seu “company” de 22 anys. La campanya de rebuig continuarà, però des de la formació ecosobiranista que es declara feminista tenim clar que cal desenvolupar més accions per lluitar contra aquesta xacra social ja que tal com es fa evident i en altres ocasions ha assenyalat la directora de l’IB-Dona, Rosa Cursach “El masclisme mata perquè hi ha homes que pensen que les dones són seves i que les poden matar”.

La formació ecosobiranista que també es declara feminista recorda que s’està fent feina i que aviat veurà la llum una Llei d’Igualtat que donarà un marc formal per poder treballar i anar canviant la consciència de la societat des dels diferents àmbits com l’educatiu, el sanitari i d’altres.

En aquest sentit també anirien les paraules del coordinador de MÉS per Mallorca, Biel Barceló al post que es va publicar al Facebook de MÉS dins de la campanya en contra del masclisme. “Perquè encara hi ha un masclisme residual, no confessat, que habita en algunes creences i actituds, en representacions sexistes... Un masclisme soterrat que, encara massa sovint, surt a la superfície i es manifesta en forma de violència concreta contra dones concretes. Un masclisme que s’ha d’eradicar, perquè no podem tolerar més agressions i més assassinats. Per això deim NO al masclisme: #AturemlesViolènciesMasclistes.