MÉS censura la pujada de quotes als autònoms i demana al govern espanyol retirar aquesta "destralada fiscal"

La iniciativa es plantejarà als Parlament, el Consell i els ajuntaments

El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas "Collet" ha insistit avui en la seva petició al govern espanyol de canviar el sistema de cotitzacions dels autònoms i considera que la pujada de quota que s’aplica des d’aquest mes de novembre és una mesura "injustificable" que suposa una "destralada fiscal" per a milers de treballadors i treballadores.

El diputat ecosobiranista ha censurat que l’executiu de Pedro Sánchez augmenti les cotitzacions socials dels autònoms amb efecte retroactiu des del gener i per això ha registrat una Proposició No de Llei al Parlament per revertir la situació. En concret, la proposta demana "congelar els rebuts mentre es revisa el sistema, i tornar els increments que s’han fet pagar aquest mes i que pertanyen al prorrateig de tot el 2020".

La iniciativa, que serà debatuda a la Comissió de Treball, també reclama al govern espanyol "promoure els canvis legislatius necessaris perquè les cotitzacions dels treballadors autònoms siguin en funció de la facturació" així com "considerar la figura de l’Autònom discontinu/temporal atenent al tipus d’autònom específic del Turisme molt habitual a les Illes Balears".

La petició de MÉS també inclou una petició per posar en marxa les mesures legislatives necessàries per assegurar que, si el govern avala els crèdits ICO i ISBA, "les entitats bancàries no deixen cap autònom sense accés a aquest finançament" ha conclòs el diputat.