MÉS ACONSEGUEIX EL SUPORT DEL PARLAMENT PER REBUTJAR L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT DE PALMA

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Proposició No de Llei impulsada per MÉS per Mallorca i presentada de forma conjunta per rebutjar l’ampliació de l’aeroport de Son Santjoan i les obres de reordenació encaminades a un increment de la capacitat actual. La iniciativa, segons el diputat de MÉS Josep Ferrà, recull el sentir de la societat civil mobilitzada de Mallorca que, representada entre d’altres per les entitats ecologistes i els sindicats, ja ha manifestat el seu rebuig a "una obra innecessària, desproporcionada i no ajustada a les necessitats de l’illa, la seva economia i el benestar dels que hi vivim".

Segons Ferrà, també cal que per part de l’Estat es facin efectives les compensacions pendents als veïns del Pla de Sant Jordi que sofreixen “impactes colossals”. El diputat també ha defensat millores en transport públic així com que les institucions de Balears puguin participar a elaborar el pla director sectorial de l’aeroport de Palma. “Les obres no estan justificades amb les necessitats actuals, no són prioritàries i van encaminades a una ampliació perquè arribin molts més passatgers”. Més per Mallorca també ha reivindicat també la cogestió en el transport. “És imprescindible que les institucions de balears puguin estar en la presa de decisions de les portes de la nostra casa, tant portuàries com aeroportuàries”, ha dit Ferrà.

Durant la defensa de la PNL, Josep Ferrà també ha censurat l’actuació d’AENA per la situació viscuda a l’Aeroport de Palma arran de l’obertura de les fronteres i l’arribada massiva de turistes, especialment britànics. Segons ha expressat “és més important que mai mantenir totes les mesures de seguretat i vetllar per la salut tant dels treballadors com dels visitants»”. Per això, ha emfatitzat, “exigim a la direcció d’Aena que prengui mesures, posi ordre i garanteixi tota la plantilla necessària per controlar aquesta situació”.