Medi Ambient avalua els danys de les inundacions al Llevant sobre l’agricultura

El conseller Vicenç Vidal ha visitat dues finques de la zona


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha visitat les finques de Sa Tafona i els Olors, la primera ubicada al nucli de Sant Llorenç des Cardassar i l’altre al terme municipal d’Artà per comprovar de primera mà els danys produïts per les fortes pluges i les inundacions registrades a la comarca de Llevant en l’àmbit agrari.

Vidal ha estat acompanyat de l’adjunt a la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears ( FOGAIBA), Llorenç Mas i del director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, qui ha assegurat que “sembla que els danys en les explotacions seran més d’infraestructures que no pas de pèrdua de producció agrària”.

Tot i això, com ha explicat Vidal, tècnics del FOGAIBA duen avaluant el terreny des de dimecres horabaixa per fer una primera avaluació dels danys, molts dels quals s’han constatat a marges, tancaments i camins rurals”. En el mateix sentit es varen produir les converses que el conseller va tenir amb les organitzacions professionals agràries i la Unió de Cooperatives.

A banda de les inspeccions, des de la direcció general d’Agricultura i Ramaderia s’han destinat brigades d’altres contractes de l’àrea, executats per TRAGSA, per a dedicar-se a les tasques de neteja i condicionament de les zones afectades.Igualment s’ocupa de la coordinació de la retirada de cadàvers animals morts a través de la Fundació Natura Parc per qüestions sanitàries. Fins la data s’han recollit 220 animals morts de diferents espècies, inclosos els de companyia. Uns 60 han estat recuperats vius i s’han anat pogut retornar als propietaris.

El conseller s’ha traslladat també fins al centre de comandament avançat de la direcció general d’Emergències a Sant Llorenç des Cardassar on ha reconegut la feina feta per tots els efectius, més de la meitat dels quals pertanyen al Govern, que “han treballat de forma incansable per restaurar la normalitat a la zona i en la recerca de les persones desaparegudes”. Igualment ha volgut agrair la tasca dels voluntaris.