Medi Ambient actua d’emergència als municipis de la Serra pels efectes del temporal

El Govern ha sol·licitat la declaració de zona catastròfia als municipis d’Esporles, Valldemossa i Banyalbufar

El Servei de Gestió Forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori que lidera Miquel Mir inicia aquesta setmana que ve les tasques de reparació de danys provocats pel temporal de dia 29 d’agost a la Serra de Tramuntana. A més, s’actuarà a les zones crítiques de risc d’incendi i a les immediacions de la xarxa viària i de camins mitjançant la realització de faixes de prevenció. A més, el Govern ha demanat la declaració de zona catastròfia als municipis d’Esporles, Banyalbufar i Valdemossa.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ja ha encomanat a l’empresa pública TRAGSA l’execució de les actuacions, per un import de 279.949,57 euros. Miquel Mir va comunicar dimecres passat la declaració d’emergència i les actuacions que s’executaran als tres batles dels municipis més afectats, Esporles, Banyalbufar i Valldemossa. S’estima que el temporal del passat 29 d’agost va afectar a 736 hectàrees d’aquests tres municipis, de les quals gairebé 683 són superfície forestal del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. Els danys observats afectarien al voltant d’un total de 300.000 arbres.

Al Senat, el senador autonòmic de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal va presentar una esmena a una moció per reclamar la declaració de zona catastròfica, que la majoria va tombar. Tot i això, MÉS per Mallorca espera que la reclamació de la delcaració feta pel Govern de les Illes Balears arribi a bon port i pressionarà en aquest sentit.