Marratxí augmenta la restricció del Consell i limita a 60 dies el lloguer vacacional a tots els habitatges plurifamiliars

Marratxí serà un dels pocs municipis que augmentarà la restricció per evitar la pujada dels preus de lloguer habitual a les zones urbanes


L’Ajuntament de Marratxí augmentarà la restricció proposada pel Consell de Mallorca a només 2 mesos per a habitatges plurifamiliars en règim de lloguer vacacional. D’aquesta manera les zones properes a Palma mantindran una regulació similar a la de la capital per no contribuir a la pujada dels lloguers habituals a les zones urbanes d’ambdós municipis. Els habitatges unifamiliars no tindran cap restricció, a excepció de Marratxinet que està considerada com a saturada pel Consell de Mallorca.

El batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha assegurat que "des de l’Ajuntament volem garantir l’accés a l’habitatge de totes i tots els marratxiners, per això apostam per mesures valentes que ajudin a garantir aquest dret fonamental a un dels municipis amb els preus de lloguer més alts de Mallorca". Amb aquestes restriccions Marratxí se sumeixi als municipis de Sóller, Muro i Llucmajor, que juntament amb Palma han plantejat mesures més estrictes que el Consell.

Encara que l’Equip de Govern té com a objectiu la dinamització turística del municipi, com ha fet públic en moltes ocasions, aquest fet no ha de resultar contraproduent per a l’accés a un habitatge de lloguer per als residents que han vist com el lloguer residencial pujava per la mancança d’oferta. A Marratxí hi ha 866 places de lloguer turístic i només 3 hotels d’interior que suposen 42 places.