Mallorca tornarà a encendre les torres de defensa de l’Illa a favor dels drets humans

L’objectiu de la iniciativa es doble: sensibilitzar a la ciutadania sobre el drama que pateixen les persones refugiades de la mediterrània i difondre el patrimoni. Des del Consell animen a la participació per superar l’èxit de l’any passat

El pròxim 13 de gener el Consell de Mallorca tornarà a encendre les talaies i torres de l’illa en defensa dels drets humans. L’objectiu principal de l’esdeveniment és sensibilitzar i conscienciar a la població sobre el drama que pateixen les persones refugiades de la mediterrània.

El projecte, que agafa el relleu de l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, unirà el perímetre de Mallorca a través de les torres de defensa mitjançant senyals de fum durant el dia i de llum durant la nit. D’aquesta manera, es recrearan els senyals històrics que emetien les construccions defensives costaneres.

La directora Insular de Patrimoni, Kika Coll ha destacat que des del Consell de Mallorca "ens sumem al projecte Talaies de Mallorca, Torres de defensa pels drets humans i ens posam al capdavant de l’organització. Tot, tenint en compte que es tracta d’una iniciativa que vol recuperar la dignitat dels drets humans i el patrimoni". De la mateixa manera, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha assegurat que "tornar a encendre les torres cerca iluminar-les per tothom. Tornar a fer-les visibles davant tots els mallorquins per concienciar-los del ric patrimoni històric que guarda la costa de Mallorca en forma d’aquests elements arquitectònics de defensa." En aquest context, la Direcció Insular de Patrimoni restaurarà enguany altres 4 torres de defensa més.

La primera encesa de fum es farà des de la Torre de na Pròpia, a Sa Dragonera i es propagarà cap al nord. Quan hagi arribat la nit s’iniciarà el segon torn amb l’encesa de llum