’Mallorca Sense Sang’ entrega 60.000 signatures contra la tauromàquia

Aquest dilluns s’han lliurat a l’Ajuntament de Palma les 60.000 signatures de Mallorca Sense Sang, campanya promoguda per AnimaNaturalis i CAS perquè aquest municipi sigui declarat antitaurí.

Els grups municipals del PSOE i MÉS a l’Ajuntament de Palma s’han sumat a la campanya d’AnimaNaturalis i CAS i han traslladat al pròxim ple municipal la proposta d’aquestes associacions. El lliurament de les signatures en paper ha comptat amb la representació de regidors de Palma dels grups PSIB-PSOE i MÉS per Palma, que presentaran la moció en el pròxim ple per demanar que Palma es declari municipi antitaurí, com ja han fet 13 municipis mallorquins.

Una proposta anterior presentada pel grup municipal MÉS no va tenir èxit ja que els regidors de l’equip de govern van votar en contra. No obstant això, Guillermo Amengual, coordinador de la campanya Mallorca Sense Sang, declara mostrar optimista i satisfet ja que "la campanya ha avançat de manera imparable i aquest és un pas més en el nostre objectiu perquè Mallorca es declari antitaurina en la seva totalitat".

La proposta inclou que se suprimeixi la declaració de Bé d’Interès Cultural i Turístic per a les curses de braus, i que es canviï la llei autonòmica de protecció animal perquè prohibeixi la tauromàquia en totes les seves formes i qualsevol espectacle que produeixi patiment a un animal.

Segons l’Estudi sobre l’afició als toros a Espanya realitzat per l’empresa Gallup de 2009, el 76% de la població es manifesta sense cap interès pels festejos taurins. Tot i això, més de 564 milions d’euros de l’erari públic, sense incloure les ajudes indirectes a ramaders es destinen a finançar la tauromàquia, això suposa uns 47 euros per cada família espanyola.

La campanya Mallorca Sense Sang ha estat impulsada per AnimaNaturalis i CAS International. Té com a objectiu posar fi a les curses de braus a Mallorca. Posem de manifest quins polítics aposten per posar fi a la tauromàquia a l’illa, i quins defensen la tortura i mort per diversió. Estem traient a la llum quines empreses col · laboren, patrocinen i recolzen les curses de braus, i ens estem posant en contacte amb elles per fer-los veure que en la societat del segle XXI no té cabuda seguir recolzant aquest tipus d’espectacles sagnants, instant-les a que retirin aquests suports.

Fundada el març de 2003, AnimaNaturalis és una organització dedicada a establir, difondre i protegir els drets de tots els animals. AnimaNaturalis considera que els animals mereixen drets fonamentals, com el dret a la vida, a la llibertat, a no ser torturats ia no ser considerats propietat. L’ús que fem dels animals en la nostra societat vulnera aquests interessos, ja que només tenim en compte el beneficiós que pot ser per a nosaltres el seu ús i explotació.

Per a més informació: www.AnimaNaturalis.org i www.MallorcaSinsangre.org

Documents adjunts