’Llança’t a viure el temps lliure’, una campanya per promocionar i donar suport a es entitats juvenils de lleure

L’objectiu principal és visibilitzar la tasca social i educativa d’aquestes organtizacions


Posam en valor la tasca social i educativa de les entitats de lleure de Mallorca a través del programa ’Llança’t a viure el temps lliure’. El Consell ha posat en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de donar suport i visibilitzar la feina d’aquestes organitzacions, a més de promoure la participació activa del jovent i els infants de Mallorca.

Les organitzacions juvenils fan una tasca bàsica i molt important per al futur dels infants: transmeten valors amb el joc i l’educació no formal, que els converteixen amb eines de transformació social. "Les entitats de lleure de Mallorca no gaudeixen de reconeixement social ni institucional. A més a més, la gran part de la societat, tot i conèixer la seva existència i intuir les activitats més populars que duen a terme, no té constància de la seva tasca social ni en el seu funcionament intern o organitzatiu", ha afirmat el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font.

D’altra banda, el director insular de Joventut, Àlex Segura, ha explicat que "a Mallorca, l’associacionisme juvenil es fonamenta, principalment, per les organitzacions juvenils de lleure educatiu, els grups d’esplai, els agrupaments escoltes i les llars que desenvolupen setmanalment una tasca pedagògica i lúdica amb, aproximadament, de 4.000 infants i joves a la nostra illa".

Finalment i aprofitant la presentació d’aquesta campanya, també s’ha volgut destacar que la direcció insular de Joventut està treballant en la creació d’un Consell Sectorial de Lleure Juvenil, "un òrgan necessari que permetrà canalitzar la participació de les associacions juvenils de lleure en assumptes que les afectin, i facilitar així les relacions amb el Consell de Mallorca establint un espai per treballar les seves necessitats", ha dit Segura.

Durant dos mesos, es realitzaran diverses activitats per donar a conèixer aquesta feina, com una conferència d’Eduard Vallory el pròxim 14 de novembre a més de posar a disposició de la ciutadania una pàgina web on s’hi ha unificat tota la informació sobre el lleure a Mallorca.