Les productores balears presents a Sant Sebastià amb el suport de la conselleria de Cultura

La presència d’Isla Bonita a Sant Sebastià també ha servit per fer promoció turística de l’illa protagonista del film: Menorca


Una delegació de productores balears ha participat al Festival de Sant Sebastià, al qual han viatjat gràcies en part al programa d’internacionalització del Govern. Al Festival ha tengut lloc una trobada amn la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, a qui han explicat els resultats de dit programa.

Per ambdues parts s’ha calificat l’encontre de molt positiu, on els membres de l’associació de productores de Baleares (APAIB) han expressat el seu desig de seguir amb aquest tipus d’ajudes que enguany els ha permès viatjar a Cannes, Sant Sebastià i al Festival de Documentals IDFA d’Àmsterdam, on hi seran el mes de novembre. Dins d’aquests festivals, les productores han pogut establir contactes per a possibles socis per a coproduccions, agents de vendes i distribuidors.

“La trobada amb les productores membres d’APAIB ha estat molt positiva perquè hem pogut conèixer de primera mà el resultat del programa d’internacionalització que compta amb un ajut de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB). Això els ha permès als nostres cineastes aconseguir obrir-se a nous mercats i trobar coproductors per als seus projectes”

Pel que fa a accions futures, la consellera considera que el sector àudiovisual és important i estratègic dins les indústries culturals a les Illes Balears. Per això ha expressat el seu desig de continuar treballant amb les poductores ajudant a la seva projecció exterior sempre dins les possibilitats pressupostàries.

El fet de tenir enguany la pel·lícula Isla Bonita, rodada a Menorca per Fernando Colomo, al festival de Cine de Sant Sebastià, és un exemple del què pot fer la projecció exterior pel sector audiovisual balear. Segons ha remarcat la consellera, ha de servir d’element catalitzador i de tarja de visita del que s’està fent a les Illes, ajudant a donar visibilitat. “El fet de tenir enguany a Sant Sebastià la pel·lícula de Fernando Colomo, Isla Bonita, rodada íntegrament a Menorca, i amb ajuts de la Illes Balears Film Comission, és molt positiu perquè pot fer de palanca, de motor i de tarja de visita per a promoure les Illes com a gran plató de rodatge”. No només Isla Bonita s’ha beneficiat de la seva presència a Sant Sebastià. La productora Mallorca Video ha aconseguit presènci al Fòrum de coproducció de Lau Heizetara, amb el projecte La llave Dalí.

La presència d’Isla Bonita a Sant Sebastià també ha servit per fer promoció turística de l’illa protagonista del film: Menorca. És per això que s’ha creat una acció publicitària específica a través de l’Agència de Turisme de les Illes Balears. Aquesta acció s’ha concretat en rodar, durant una setmana, diversos autobusos per la ciutat amb el cartell promocional de la pel·lícula, a banda d’aparicions a mitjans escrits durant els dies del festival.