Les primàries de MÉS per Mallorca triarà un home i una dona per encapçalar les seves llistes

La formació ecosobiranista preparada i amb ganes de celebrar les primàries

Més de 150 militants i simpatitzant de MÉS per Mallorca han participat en el Primer Consell Polític assembleari en les votacions i en l’assemblea on s’han aprovat els pressupostos de l’any 2018, i que tal com ha explicat el secretari de Finances del partit, Biel Frontera “en un mes la formació haurà liquidat tot el deute”. Avui també s’ha decidit el Reglament de Primàries per triar les dues persones que encapçalaran les llistes electorals.

La militància de la formació ecosobiranista ha decidit que les candidatures a les primàries seran individuals, el que promou una major obertura a la participació i una major flexibilitat per crear els equips de feina. Els participants hauran de votar un home i una dona de forma ordenada per als dos primers lloc a les llistes electorals.

MÉS per Mallorca ha celebrat avui a Porreres el seu primer Consell Polític, després que la militància de la formació va decidir, la passada assemblea celebrada el 10 de març a Lloseta que aquest òrgan havia de ser assembleari. L’objectiu és que tengui un funcionament més participatiu i democràtic, a banda d’una major implicació de la militància en les decisions cabdals.

El Consell polític estarà presidit per una mesa de tres membres, que han estat triats a l’inici de l’acte: La coordinadora serà Teresa Caimari, la secretaria l’ocuparà Liniu Siquier i el càrrec de vocalia és per Jaume Tomàs.

Entre les seves competències destaquen la seva capacitat per proposar a l’Assemblea general el debat o resolució de tots aquells temes que afecten el desenvolupament de l’ideari polític de MÉS per Mallorca. I també és l’encarregat de dissenyar les estratègies, les prioritats i les línies polítiques concretes, sempre des del respecte a les directrius assenyalades per l’Assemblea General

El Consell Polític té com a objectiu crear i elevar propostes a l’executiva per tal d’avançar en la consolidació i reforçament del projecte de MÉS per Mallorca, preservant sempre la pluralitat, així com fer les passes necessàries per a ampliar el projecte polític. A la vegada també pot prendre les decisions immediates respecte a qüestions inajornables en casos o situacions excepcionals o extraordinàries, convocant amb la màxima urgència possible l’assemblea als efectes de donar coneixement i/o sol·licitar ratificació. 

Juntament amb l’executiva, el Consell polític té la facultat de convocar i organitzar reunions o assemblees informatives obertes a tots els membres de MÉS per Mallorca.

A Porreres també s’ha aprovat el document estratègic de Medi Ambient que posa les bases - amb la prudència de ser plenament conscients que documents massa específics corren el risc de quedar obsolets ràpidament - per treballar, en el present i en el futur, les polítiques ambientals a desenvolupar a les Illes Balears. 

"Davant les barreres posades per un sistema competencial que respon a interessos privats i a dinàmiques que ens són alienes però que ens afecten, apostam per impulsar polítiques locals valentes que projectin un missatge més enllà de la nostra comunitat per tal de generar aliances amb altres territoris, conscienciar a la ciutadania i qüestionar les barreres que imposen altres administracions", ha assegurat Josep Ferrà, portaveu de la formació i coordinador del document qui també ha destacat la defensa del sobiranisme i la cooperació per combatre les negatives i emperons de l’Estat espanyol -vet a les prospeccions, exclusió de les Illes de les ajudes de les renovables, missatges d’advertència contra llei del canvi climàtic o de residus, etc.-. Ferrà també ha assegurat que les polítiques ambientals han de dissenyar estratègies per treballar la transversalitat de les seves accions, anant més enllà de la gestió de les àrees de medi ambient, canvi climàtic i territori.