Les noves oficines de l’IMI aprofundiran la transformació de la façana marítima i el nou districte tecnològic

Antoni Noguera: “Estam plantejant una altra ciutat, un altre model econòmic i sobretot una ciutat amb una economia molt més creativa"

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, i el regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, acompanyats del gerent d’Urbanisme, Joan Riera, i el gerent de l’Institut Municipal d’Innovació (IMI), Óscar Cereijo, han informat del projecte de trasllat de l’IMI a les seves noves oficines, que estaran situades en les dependències municipals del parc dels Ceibos a la façana marítima de Palma.

Noguera ha contextualitzat aquesta intervenció dins “uns dels projectes de transformació més importants de la ciutat, com és el del districte tecnològic i cultural, conjuntat amb la façana marítima de la ciutat”. Noguera ha descrit que es podrà fer un passeig “des del Solleric fins a Ses Voltes, on estaran ubicades les arts visuals, després es podrà seguir fins al nou local de l’IMI, com a punt tecnològic municipal, a poques passes l’edifici de Gesa, punt d’innovació i creació digital i el Palau de Congressos, element que ha d’ajudar a desestacionalitzar, per a seguir cap Nou Llevant i La Soledat, on trobarem la Caixa de Música i acabaríem a la fàbrica de Can Ribes que es dedicarà a les arts escèniques”.

“Estam plantejant una altra ciutat, un altre model econòmic i sobretot una ciutat amb una economia molt més creativa i aquí l’IMI hi té un paper molt important” ha afirmat Noguera.

García ha destacat que aquesta actuació s’emmarca en el compromís de l’equip de govern “de potenciació de l’IMI i de recuperació del seu potencial tecnològic”. El regidor ha afirmat que en aquest sentit ja s’han duit endavant una sèrie d’actuacions com “un pla de renovació d’equips informàtics, que no es feia des de fa 4 anys, l’aposta per equip tècnic municipal, valorant els tècnics de l’IMI i recuperació del control informàtic per avançar cap a l’administració electrònica”.

El trasllat a la nova seu permetrà la modernització de les dependències per tal de millorar el servei tant pel funcionari com per la ciutadania.

Joan Riera ha explicat que les noves oficines ocuparan un espai d’uns 1.500 metre quadrats i donaran cabuda en el centenar de treballadors actuals de l’IMI, a més de la vintena de treballadors externs. També s’ha previst l’apertura d’una cafeteria que tendrà una superfície d’uns 400 metres quadrats.

Les obres per a l’adaptació de l’espai a les noves oficines de l’IMI podrien estar adjudicades abans de final d’any i estar enllestides a l’estiu del 2018, per a poder efectuar el trasllat abans d’acabar l’any. Per aquest projecte s’ha acordat una partida del fons de la Llei de Capitalitat, que està pendent de signatura.