Les Jornades de Patrimoni del Consell recuperen la memòria oral de la Misericòrdia

Les segones Jornades de Patrimoni Immaterial, que se celebren aquest divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol, estan vinculades a "La Memòria oral".

Es tracta d’una oportunitat única que la Direcció Insular de Patrimoni ha aprofitat per reunir experts en la matèria i per recuperar i documentar les vivències d’un grup de persones que varen viure a la Casa de la Misericòrdia (ara propietat del Consell de Mallorca), quan aquesta era un asil de beneficència.

La memòria oral no ha tingut mai la dedicació ni els esforços per part de l’administració que es mereix. "Per a nosaltres és un repte de legislatura. El patrimoni immaterial necessita ja una atenció especial per evitar que es perdi per sempre", explica la directora insular de Patrimoni, Kika Coll.

És per això que Coll ha posat en marxa un Pla de Gestió que contempla la promoció d’aquest tipus de patrimoni, amb jornades específiques de difusió i cicles de conferències. En referència a les que tendran lloc aquest cap de setmana, Coll apunta que "estam molt contents d’haver tengut una resposta tan entusiasta i generosa per part d’un grup de persones que varen viure a la Misericòrdia en diferents etapes. La seva presència avui al Pati de les Dones és una fita especial per a nosaltres. És una manera de recuperar les seves vivències i també la microhistòria de les dones, que tan poques vegades s’ha donat a conèixer per crear una història més global i més justa. La Misericòrdia és un espai idoni per recopilar i aglutinar la memòria oral de Mallorca per tot el que representa".

Aquesta segona proposta versarà sobre les Jornades de Memòria Oral, que se celebraran aquest divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol a la Sala d’actes i al pati del Centre Cultural la Misericòrdia.