La societat civil reclama un bon finançament per a les Balears

MÉS per Mallorca s’adhereix a aquestes reivindicacions, que garantiran el benestar de la ciutadania i la qualitat dels serveis

MÉS per Mallorca se suma a les reivindicacions de la campanya ciutadana ’Per un bon finançament’ per reclamar una millora dels recursos econòmics de les Illes Balears, que permetran garantir el benestar de la ciutadania i la qualitat dels serveis que donen les institucions. És necessari aconseguir un bon finançament i posar-lo al centre de l’agenda política de les Illes.

El grup promotor d’aquesta campanya s’ha presentar aquest dimecres i han denunciat "la manca de recursos econòmics necessaris per atendre com cal els ciutadans i ciutadanes d’aquest arxipèlag". Lamenten que les insuficiències del finançament fan molt difícil cobrir les necessitats que la ciutadania illenca té en sanitat, educació i serveis socials, així com acabar la xarxa ferroviària o impulsar noves formes de mobilitat com el tranvia o implementar les energies renovables, per posar tant sols alguns exemples.

El manifest “Uneix-te per un bon finançament” reivindica:
• Un nou model de finançament
• El reconeixement efectiu de la nostra condició insular, mitjançant l’aprovació del Règim Especial per a les Illes Balear
• L’increment progressiu i substancial de les inversions estatals
• El pagament de les inversions estatutàries que encara se deuen
• La corresponsabilitat de l’Estat amb l’assumpció del deute de la nostra comunitat
• La cogestió aeroportuària
• La derogació de la Llei Montoro

Aquesta campanya valora molt positivament l’important creixement de les veus que reclamen un millor finançament els darrers temps, especialment el paper que juga la plataforma unitària de més de seixanta organitzacions, coordinada pel Cercle d’economia de Mallorca, que demanava una reforma del sistema de finançament autonòmic. I alhora creu que el 2018 ha d’ésser una any d’un fort increment d’aquest reivindicació.

La plataforma està formada per les següents entitats ciutadanes: Obra Cultural Balear, CCCO, Federació d’Associacions de Veïnats de Palma, PIMEM, STEI, UGT, Fundacions Darder Mascaró, USO, Fundació Gabriel Alomar, Unió de Pagesos, Associació de Pares i Mares de Mallorca, Col·lectiu Aurora Picornell.