La regidoria d’Antoni Noguera concedeix durant la primera setmana des que es va decretar l’Estat d’Alarma 321 ajudes econòmiques a 583 famílies per més de 200.000 euros

Des de dilluns dia 16 de març i fins avui, l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, encapçalada per Antoni Noguera, ha atorgat 321 ajudes econòmiques per tal d’atendre 583 famílies vulnerables davant la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. En total, s’han donat 97 ajudes per a habitatge i 224 per cobrir necessitats bàsiques per un import de 200.389,52 euros. A més, en aquest període també s’ha reforçat el repartiment de menjar a domicili i s’ha arribat a 700 llars.

L’Ajuntament ha garantit que es destinaran els recursos necessaris per a les ajudes econòmiques urgents perquè les famílies més vulnerables puguin fer front a la crisi sanitària provocada pel COVID-19. En una situació normal, Benestar concedeix ajudes per valor de 400.000 euros al mes. En una setmana, ja n’ha atorgat per valor de 200.000 euros.

Tots els centres municipals de serveis socials estan funcionant amb els equips de guàrdia i atenent les situacions d’urgència i redirigint les necessitats d’acompanyament. El Servei d’Ajuda a Domicili continua donant el seu servei i dels 1034 casos que se segueixin diàriament, només 115 han demanat suspendre el servei temporalment. Se’ls fa, però, seguiment telefònic mentre són els familiars els qui tenen cura d’ells.

Els casals d’autonomia i centres de dia, en canvi, romanen tancats i es fa un seguiment personalitzat, cada dia, als 205 usuaris. Quatre d’ells han passat a tenir ajuda a domicili i 99 reben el menjar a casa. D’altra banda, el departament també ha ofert ajuda a la Creu Roja per a la cobertura de necessitats alimentàries de 10 persones majors per un valor de 1.500 euros.

Son Moix
Durant el dia d’avui s’acabarà d’habilitar el poliesportiu de Son Moix per acollir, des d’avui vespre, a persones sense sostre. En total, hi haurà 50 places. El Consell de Mallorca i el Govern demanaren la col·laboració de l’Ajuntament per posar en marxa un espai on poguessin romandre les persones que dormen al carrer mentre duri l’estat d’alarma. Diferents àrees de l’Ajuntament han treballat de forma conjunta per adequar l’espai: Benestar, Infraestructures, Seguretat Ciutadana (Bombers), l’IME i Batlia. Cort es farà càrrec de la gestió de l’espai.

Escoletes municipals
Les quotes corresponents als quinze dies de març que les escoles d’infants del PMEI han hagut de tancar per la declaració de l’estat d’emergència sanitària, se compensaran descomptant de la mensualitat del mes d’abril la meitat de la quota, ja que la mensualitat corresponent al mes de març ja s’ha liquidat durant els primers dies d’aquest mes.

Cultura
La Fundació Miró se suma a la web www.palmaculturaoberta.com. El centre d’art ha tancat les seves instal·lacions al públic per la crisi sanitària, tant l’edifici Moneo com els tallers de Miró. Copado fa una selecció de documents i altres materials per conèixer millor el llegat mironià. També entre les novetats trobam, a l’apartat de creadors, les aportacions de l’actriu Clara Ingold i del músic Jordi Maranges, que fan les seves recomanacions.