La nostra proposta surt endavant: El tren de Llevant entrarà al conveni ferroviari

S’aprova la proposta de MÉS per Mallorca en què s’insta a l’Estat a no suspendre unilateralment ni l’autonomia ni les funcions de cap comunitat autònoma


Totes les propostes de resolució presentades per MÉS per Mallorca han estat aprovades al Parlament. Així, des de la cambra balear s’instarà al govern d’Espanya a signar un conveni que faci possibles les inversions ferroviàries a partir de 2019, per la qual cosa el tren de Llevant queda inclòs al conveni ferroviari. Al Parlament també s’ha aprovat la proposta en què la formació ecosobiranista demana que l’Estat no suspengui unilateralment ni l’autonomia ni les funcions de cap comunitat autònoma, proposta en què s’apunta també que "el conflicte territorial a l’estat espanyol només trobarà una solució des del diàleg i sense la imposició del 155".

En total, MÉS per Mallorca ha presentat 22 propostes de resolució, que ha dividit en quatre grans blocs: medi ambient i mobilitat (4), economia (6), finançament i administracions públiques (4) i educació, cultura, política lingüística i drets humans (8). Els diputats i diputades han intervingut per defensar aquestes propostes, entre les quals es troben la demanda d’un nou sistema de finançament autonòmic, la derogació de la Llei mordassa i l’impost al sol o el retorn de la casa d’Emili Darder.