La militància de MÉS per Mallorca ratifica els acords per al Consell

Més d’un 90% avala el programa i l’organigrama proposats per a la institució insular


La militància de MÉS per Mallorca ha ratificat aquest dijous en assemblea els acords per entrar a formar part de l’executiu al Consell. Així, un 90% s’ha mostrat favorable a continuar amb la feina iniciada pel pacte durant l’anterior legislatura. En la trobada a Inca, l’equip negociador ha explicat el desenvolupament de les negociacions i els pactes als quals s’han arribat.

De les més de 100 persones que han votat a l’assemblea, 92 han votat a favor del programa, 1 en contra i 10 s’han abstingut. Pel que fa a la proposta de noms per ocupar les conselleries, proposada per l’executiva, 90 persones han votat que sí, 2 que no i 9 abstenció.

La coordinadora de la formació ecosobiranista, Bel Busquets, ha explicat que “l’aposta de MÉS per Mallorca ha fet especial incidència en la protecció del territori”, per la qual cosa el PIAT respecta i inclou les consideracions de la Comissió de Medi Ambient. Busquets ha assegurat que això demostra un “acord clar en què el govern de Mallorca ha de ser protector amb el territori” i, a més, ha assenyalat, s’ha fet “especial incidència” en política lingüística.

MÉS per Mallorca gestionarà al Consell les següents àrees: Vicepresidència i Cultura i Patrimoni, dirigida per Bel Busquets i que comptarà amb les direccions insulars de cultura, patrimoni i política lingüística; a més de l’àrea de promoció econòmica, desenvolupament local i joventut, encapçalada per Jaume Alzamora i que comptarà amb les direccions insulars de cooperació i caça, promoció econòmica i producció local, artesania, comerç i indústria i joventut i participació. També s’encarregarà de les empreses, consorcis i fundacions que hi van lligades.

A més, la formació ecosobiranista gestionarà la direcció insular de l’IMAS encarregada del suport territorial, per a la implantació municipal de la Llei d’infància i adolescència i la direcció insular d’igualtat i diversitat.