La Gota d’Oli han volgut reconèixer la contribució dels glosadors de Mallorca amb les seves creacions literàries

Els guardons porten una dècada reconeixent la tasca de difusió i promoció del consum de l’oli de Mallorca.


La seu del consell acull l’entrega dels premis La Gota d’Oli 2015, que atorguen conjuntament la D.O de l’oli de Mallorca, el Consell Insular i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, per reconèixer la feina feta per persones i entitats en la difusió i la promoció de l’oli de Mallorca.

Hi eren presents el president del Consell, Miquel Ensenyat, el president del Consell Regulador de l’Oli de Mallorca, Josep Oliver i el conseller del Govern, Vicenç Vidal. En aquesta desena edició, els premis La Gota d’Oli han volgut reconèixer la contribució dels glosadors a la cultura popular de l’illa.

El president del Consell, en el seu discurs, va reconèixer la importància dels productes de la nostra terra com una aposta econòmica i, a la vegada, de conservació del territori. També va tenir paraules per als premiats, ja que la glosa és una expressió de cultura popular de primer ordre. Ensenyat va finalitzar el seu discurs amb una glosa en la qual es feia ressò de les relacions de l’oli, un producte de Mallorca, i de les gloses, expressió d’un poble.

Així, Francisco Muñoz, Foraster; Maria Bel Servera Matamales, Servereta; Joan Planisi Massanet, Campante; Macià Ferrer Mas, Infermer; Antònia Nicolau Adrover, Pipiu; Antoni Lluís Llull Riera, Carnisser; Llorenç Cloquell Florit, Màgic; Jordi Cloquell Noceras, Artiller; Antoni Viver Albertí, Mostel, i Felip Munar Munar, Felip, reberen el diploma en reconeixement a la seva tasca i foren obsequiats amb una ampolla d’Oli de Mallorca.
A l’acte també assistiren altres autoritats, com els consellers del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, Mercè Bujosa, Mauricio Rovira, Antoni Amengual, Estanislao Pons, i també el batle de Valldemossa, un dels pobles de la serra de Tramuntana on hi ha el conreu més important d’oliveres de l’illa.