La Direcció Insular d’Igualtat posa en marxa el Servei d’Atenció Integral a les persones del col·lectiu LGTBI

El servei impulsat per Rosa Cursach serà prestat per Ben Amics i estarà operatiu a Inca, Palma i Manacor

La Direcció Insular d’Igualtat començarà a oferir a partir de dilluns dia 26 d’octubre un servei públic, integral i de referència a les persones del col·lectiu LGTBI que necessitin acompanyament, assessorament psicològic o jurídic, informació sobre diversitat sexual i de gènere o que estiguin patint situacions de discriminació. Els Serveis d’Atenció Integral tindran seu a Palma, Inca i Manacor, donant d’aquesta manera una resposta a l’atenció i drets del col·lectiu que tant ciutadania com entitats havien reclamat des de fa temps. De fet, les gestions realitzades per MÉS han possibilitat la creació d’un servei que atendran professionals de Ben Amics, l’entitat que prestarà el servei.

El servei es s’oferirà a Palma al carrer del General Riera, 3, 2A, els dilluns i els dimecres de 10.00 a 14.00 hores, a Inca a la plaça de Sant Domingo, 3, els dimarts de 16.00 a 20.00 hores; i a Manacor a l’Espai Na Camel·la, al carrer de Tià de Sa Real, els dijous de 16.00 a 20.00 hores. Tot i que es dirigeix al col·lectiu LGTBI, també atendrà a professionals, familiars, a persones que puguin tenir dubtes, o que tinguin coneixement de discriminació o que tinguin problemes d’inserció laboral, mèdics o psicològic.

Segons la directora insular d’Igualtat, Rosa Cursach, "Es tracta d’una passa més per avançar garantint els drets de persones Lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Garantim un dret i complim així el mandat de la llei autonòmica LGTBI". De fet, amb l’impuls de MÉS, les Illes Balears són un territori capdavanter en la defensa dels drets de les persones LGTBI, en disposar d’una llei que garanteix els drets de les persones amb una orientació sexual diferent de l’heterosexual i també a les persones amb una identitat diferent de la qual li varen assignar quan varen néixer. La llei va ser aprovada, a instàncies de MÉS l’any 2016. Ara, però, des de MÉS s’hi fa feina per aconseguir l’aprovació d’una llei estatal contra la discriminació a les persones trans*.