La Direcció Insular d’Igualtat inicia les activitats del 25N interpel·lant directament els homes

La Direcció Insular d’Igualtat, dirigida per Rosa Cursach, ja ha presentat les activitats del Consell de Mallorca en el marc del 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes. En la programació d’enguany, el Consell ha posat l’èmfasi en dirigir-se, d’una banda, a professionals i estudiants dels àmbits de l’atenció social, i d’altra, als homes, amb l’objectiu que s’incorporin de manera ferma i constant en la lluita per a la igualtat. «La violència masclista la causen els homes i la pateixen les dones», ha apuntat la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, qui ha refermat la voluntat del Consell de seguir treballant en tots els fronts; des de la prevenció, l’atenció a les dones que pateixen o han patit violències, en la protecció i la reparació del mal.

La programació d’actes del 25N del Consell de Mallorca s’ha adaptat enguany a la pandèmia i es farà de manera telemàtica i amb difusió pel Canal de Youtube del Consell en el cas de les activitats obertes al públic. D’una banda, demà dijous arrenquen les jornades «Perspectiva feminista en l’abordatge de les violències masclistes», amb sessions programades durant els quatre dijous vinents, i a la qual s’hi han inscrit 90 participants, la majoria estudiants i professionals. També s’ha programat el taller «Reaccionem; Diàlegs per a la Igualtat» a càrrec d’Enrique Urbano, doctor en Estudis Interdisciplinaris de Gènere i Justo Fernández, divulgador i activista per la Igualtat. Es tracta d’un taller dirigit exclusivament a homes, organitzant en col·laboració amb l’associació Homes Transitant; i una conferència oberta a tothom a càrrec d’Octavio Salazar, catedràtic expert de la Universitat de Còrdova, que apel·la a la «necessària revolució masculina».

El dia 23, com ja és habitual, es farà la penjada de la banderola reivindicativa i la convidada als ajuntaments a sumar-s’hi, i el dia 25, acte institucional a la seu del Consell de Mallorca, en què es farà la lectura d’un manifest.