La Diada de Mallorca, un CLAM PER LA SOBIRANIA

Bel Busquets: "Volem un full de ruta sobiranista que ens faci avançar com a poble amb més autogovern i un millor finançament"


Imatge de Manu Mielniezuk del Diario de Mallorca.

Milers de persones s’han manifestat aquest divendres als carrers de Palma per reclamar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca, i del conjunt dels Països Catalans. La manifestació, convocada per la Plataforma 31-D amb motiu de la
Diada Nacional de Mallorca, ha estat encapçalada per diversos càrrecs de MÉS per Mallorca, entre els quals destaquen els coportaveus de MÉS, Bel Busquets i David Abril. També hi era present el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb tots els consellers del Consell, el vicepresident del govern Biel Barceló, i el conseller del govern Vicenç Vidal i el pròxim batle de Palma, Antoni Noguera, entre altres.

Sota el lema "Per un full de ruta sobiranista", la manifestació ha començat a les 18 hores al passeig del Born i ha recorregut els carrers d’Unió, plaça Weyler, el carrer de la Riera, la Costa de la Pols, el carrer de Sant Miquel i Avingudes, per finalitzar amb un concert al Parc de ses Estacions, on la glossadora Maribel Servera ha llegit el manifest reivindicatiu de la Plataforma organitzadora.

La gran afluència de manifestants ha fet que la marxa de la Diada hagi estat animada durant tot el recorregut. Bel Busquets ha explicat que "volem un full de ruta sobiranista que ens faci avançar com a poble per tenir més autogovern i un millor finançament per garantir els serveis públics de qualitat, com l’educació, la sanitat i els serveis socials". Per la seva banda, David Abril ha afirmat que "avui és un dia important per recordar qui som com a poble i per reivindicar tot allò que ens manca per viure en dignitat i llibertat"

Enguany el Consell de Mallorca ha decidit oficialitzar la diada de l’illa el 31 de desembre, ja que el 12 de setembre no havia arrelat. El president de la Comissió de la Diada del Consell, Lluís Apesteguia, ha explicat que "volem una diada solemne i, a la vegada, popular i arrelada a la Mallorca del segle XXI. El 31 de desembre és un èxit de tots i esdevindrà una jornada per celebrar-nos i per autoreconeixer-nos com a poble". Aquest canvi és una demanda històrica de MÉS, juntament amb historiadors i personalitats del món de la cultura, que ja feia anys que demanaven aquest canvi de data. “El poble de Mallorca fa gairebé 700 anys que celebra la Diada de Mallorca el mateix dia: el 31 de desembre. Fa una setmana que el Consell de Mallorca va fer oficial allò que els mallorquins i les mallorquines fa segles que saben", ha explicat el president del Consell, Miquel Ensenyat.

Els principals representants polítics de MÉS per Mallorca participaran aquests dies en els actes oficials de la Festa de l’Estendard, que commemora l’entrada de Jaume I a Palma el 31 de desembre de l’any 1229.