La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació treu a licitació les obres de la residència de Marratxí

Les empreses tenen fins a l’1 de juny per presentar les seves propostes, i està previst que les obres comencin passat l’estiu

És el darrer pas per iniciar les obres d’un nou equipament que es preveu que comenci a funcionar a principis de l’any 2020


El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears ha tret a licitació el contracte d’obra per a la construcció de la futura residència per a persones amb dependència de Marratxí. L’oferta ja s’ha publicat en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i a la plataforma de contractació de l’Estat, i les empreses interessades en la construcció tenen fins a l’1 de juny per presentar les seves propostes. La licitació d’obra surt amb un pressupost de 8,4 milions d’euros, i està previst que les obres comencin passat l’estiu.

L’empresa que surti adjudicada s’encarregarà de construir la residència a partir del projecte arquitectònic «Domus», de l’arquitecte Santiago Vives, guanyador del concurs d’idees. Una vegada construïda, aquesta nova residència oferirà 100 places per a persones en situació de dependència, i es preveu que comenci a funcionar a principis de l’any 2020. La construcció d’aquest nou equipament és un model de col·laboració institucional, atès que, d’una banda, l’Ajuntament de Marratxí cedeix el terreny, mentre que, de l’altra, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials en financen la construcció al 50 %. La Conselleria, a més, finançarà les places destinades a dependència, i l’IMAS n’assumirà la gestió.

Es tracta d’una de les cinc residències de nova construcció projectades en el Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021, de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. S’hi afegeixen la residència de Son Martorell, a Palma; una residència ubicada a Son Dureta; una nova residència a Maó; una as Castell, i la primera residència per a persones amb dependència a Formentera.