La Conselleria de Jaume Alzamora aportarà 9,7 milions d’euros als municipis de Mallorca per a infraestructures i instal·lacions

El Consell de Mallorca concedeix subvencions a 52 ajuntaments de Mallorca (i l’entitat local de Palmanyola) per dur a terme obres d’inversió de competència municipal i l’adquisició de vehicles i immobles per prestar serveis de competència municipal. Així, es destinen 9.797.258,49 euros a aquests municipis perquè facin actuacions fins al 30 de desembre de 2020.

Les subvencions van destinades a projectes de millora d’eficiència energètica, de la gestió de l’aigua i de l’accessibilitat als espais públics. A més, permetran la construcció o rehabilitació d’instal·lacions i infraestructures municipals.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha explicat que és una línia d’ajut que va destinada totalment a millorar els serveis i les instal·lacions dels nostres pobles. A més, ha volgut destacar que “molts d’aquests projectes que es duen a terme en els municipis donen feina a les empreses locals, als treballadors i treballadors, la qual cosa reactiva l’economia local”.

Les quanties de cada subvenció van en funció de la població, de manera que els ajuntaments més petits arriben als 240.000 euros i els més grans a un mínim de 85.000. Aquest criteri de població està afinat a més amb un criteri del nombre de nuclis urbans que té cada municipi.

Amb aquest Pla d’Inversió Municipal, el Consell ha volgut continuar amb les inversions que ha fet els darrers anys als municipis i, igualment, destina una partida de 10 milions d’euros al mateix objectiu en els Pressupostos de 2020.