L’IMAS posa en marxa una campanya per a la captació d’habitatges per als seus dos nous programes Primer la Llar i Llar amb Suport

Es tracta d’aconseguir habitatges de lloguer per al servei d’Accés a l’Habitatge per persones sense llar

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials, (IMAS) ha posat en marxa un nou servei d’Accés a l’habitatge adreçat al col·lectiu de persones sense llar de Mallorca. Es tracta dels
programes Primer la Llar i Llar amb Suport que funcionen seguint la metodologia
housing first i housing led respectivament. Tant una com l’altra metodologia es basen en la inserció social de les persones ateses tenint com a punt de partida l’accés a un habitatge normalitzat.

Per aquest motiu, l’IMAS ha contractat una empresa, la conformada per la UTE de les entitats socials RAIS Fundacion i Provivienda, que serà l’encarregada de gestionar els dos programes abans esmentats, però per poder-ho fer l’IMAS necessita comptar amb un banc d’habitatges per tal de poder allotjar els usuaris del servei. Per tal de desenvolupar correctament el servei es necessiten un total de 50 habitatges, 40 d’ells d’una o dues habitacions, per al programa Primer la Llar i altres 10 de tres o més habitacions, per al programa Llar amb Suport.

En aquest sentit l’IMAS ha encetat una campanya de captació d’habitatges de lloguer
adreçada a totes aquelles persones propietàries que vulguin llogar els seus habitatges i que estiguin disposades a participar d’aquesta nova experiència d’atenció a les persones sense llar, amb la seguretat de tenir garantits els cobraments i el manteniment de la llar.