L’IMAS invertirà 4 milions d’euros en la reforma integral de la residència Miquel Mir d’Inca que comptarà amb 40 places residencials i 20 de centre de dia

Aquest projecte suposarà la renovació i adequació de la residència per tal de convertir-la en el centre sociosanitari per a gent gran de referència de la comarca del Raiguer, amb 40 places residencials per a persones dependents i altres 20 de centre de dia. La remodelació integral d’aquestes instal•lacions, que tendrà un pressupost de 4.014.525,52 euros i es licitarà en els propers mesos, consistirà en la renovació de totes les habitacions, així com les zones comuns i la resta d’instal•lacions.

En paraules de la Presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, “d’aquesta manera, es mantindrà l’entrada actual com a accés principal a la residència, però es crearà un accés independent per al centre de dia. Pel que fa a les habitacions, s’ampliarà la mida de cadascuna d’elles i s’inclourà un bany accessible en totes, a més de millorar l’accessibilitat i suprimir les barreres arquitectòniques en tot l’edifici ».

El projecte també té previst un menjador principal, una nova cuina, bugaderia, oficines d’administració, consultes, sala de cures i fisioteràpia, sales d’estar i una zona polivalent. Així mateix es millorarà l’eficiència energètica amb la incorporació de sistemes constructius i instal•lacions d’alt rendiment.

El passat mes d’agost, i després d’un procés de negociació entre les dues institucions, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat signà el conveni amb el batle inquer mitjançant el qual el Consell, assumia la titularitat, la gestió i el servei de la residència per als propers 50 anys.

Aquest conveni estableix que l’Ajuntament d’Inca cedeix l’ús d’aquest espai, que s’haurà de destinar a l’atenció assistencial, durant cinquanta anys, mentre que el Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), es compromet a assumir la gestió del centre i el servei, així com dels llocs de treball i el mitjans materials adscrits a la residència.

El setembre de 2018, els usuaris de la residència i centre de dia Miquel Mir foren trasllats a la residència Llar d’Ancians de Palma, també de titularitat i gestió del Consell de Mallorca, o reubicats en altres centres de dia per a poder dur a terme la reforma integral de les instal•lacions per tal d’adaptar-les a la normativa actual.