L’assemblea de regidors i regidores de MÉS per Mallorca es planteja mobilitzacions si el PSOE no deroga la llei Montoro

Balboa: "Mostram el nostre rebuig absolut a una normativa que atempta contra la nostra autonomia municipal que és vital per atendre la gent"


El municipalisme és una de les senyes d’identitat de MÉS per Mallorca, ja que és la institució més pròxima als ciutadans i a les necessitats socials de la ciutadania. Una realitat que coneixen de primera mà els regidors, regidores, batles i batlesses de MÉS per Mallorca, que es varen reunir en assemblea per abordar l’immobilisme del govern Sánchez en relació a la derogació de la Llei Montoro. "Mostram el nostre rebuig absolut a una normativa que atempta contra la nostra autonomia municipal que és vital per atendre la gent", ha assenyalat el coordinador de MÉS per Mallorca, i batle d’Alaró, Guillem Balboa. Ha estat un tema debatut en diferents moments i que a la passada reunió, a la qual varen participar més de 60 persones, es va mostrar un rebuig unànime.

"Cal que el govern espanyol desbloquegi aquesta situació i elimini la llei Montoro, i per això no descartam mobilitzacions per fer partícips a la ciutadania de les nefastes conseqüències que patim els municipis", ha assegurat l’ex-batle de Manacor, Miquel Oliver, qui ha criticat que ja no és un tema del PP que ho va aplicar amb l’excusa de la crisi-estafa, ara el PSOE dona suport, no derogant aquesta llei. En aquest sentit també s’ha manifestat Guillem Balboa que ha criticat que el "PSOE no hagi tingut la valentia de suprimir-la amb un Reial Decret i encara continua vigent".

Així Balboa ha manifestat que traslladarem el nostre malestar perquè arribi no només en l’àmbit estatal, sinó també als municipis on governam amb els socialistes. "Tothom recorda com es varen manifestar en contra quan governava Rajoy, si ara no deroguen la llei, estan fent un doble joc", afirma el coordinador ecosobiranista i balte d’Alaró.

Aina Amengual, regidora de Marratxí ha recordat que a les Illes Balears entre tots els ajuntaments s’han acumulat 500 milions d’euros de superàvit que no s’han pogut invertir en cap servei municipal que tenguin a veure amb serveis socials, ni esports, ni joventut, ni cultura. "Una demostració més de la manca d’empatia amb les necessitats de les persones, quan en realitat els ajuntaments som l’administració més propera i som els qui detectam i miram de donar solució a totes elles", ha assenyalat Amengual.