L’alberg de la Platja de Palma reb les primeres persones refugiades #WelcomeRefugies

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha informat conjuntament amb el President de Creu Roja Balears, Antoni Barceló, de l’arribada de les primeres persones refugiades a les Illes Balears. Els primers en ocupar l’alberg de la Platja de Palma, l’espai d’acolliment oferit pel Govern, seran una família composada per dos adults i un menor de procedència albanesa que arribaran a Mallorca demà dimarts. A banda d’aquestes tres persones, que ja tenen acceptada i reconeguda la sol.licitud d’asil, hi ha 38 persones refugiades més que es troben a Grècia i una altra procedent del Pakistà. En total, són quaranta dues les persones refugiades que a dia d’avui tenen assignades les Illes Balears com a lloc d’acollida.

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha apuntat que amb aquesta arribada de le les primeres persones refugiades “Balears es converteixen en terra d’acollida” i ha insistit en la necessitat que l’Estat impliqui a les comunitats autònomes en donar resposta a una crisi humanitària que, ha apuntat Santiago, ha desbordat el Goven central.

La consellera ha informat que en arribar el segon grup de persones refugiades es convocaran les meses Política i Tècnica del procés d’acolliment de persones refugiades a les Illes Balears per coordinar-se tant amb la resta d’institucions com amb entitats implicades en aquest procés.