L’Ajuntament de Marratxí acosta la realitat municipal als més joves amb el programa "Aprenem a Participar"

La finalitat del programa és que els infants, a través de dinàmiques i mecanismes de participació, coneguin millor el seu municipi.

Des de les àrees de participació i educació de l’Ajuntament de Marratxí, s’ha impulsat el programa "Aprenem a participar", que des de fa uns mesos treballa amb els alumnes de cinquè i sisè de primària perquè coneguin millor el seu municipi, tant en l’àmbit social com polític.

La intenció del programa és oferir continguts pedagògics que fomentin que els alumnes del tercer cicle de Marratxí coneguin i comprenguin el rol que juga l’Ajuntament i els serveis municipals en el seu dia a dia. És més, la finalitat és que aquestes activitats contribueixin a construir arguments crítics i constructius, amb coneixement de causa, que serveixin per construir la municipalitat conjuntament, a partir d’espais de participació, deliberació, consens i votacions on es practiqui la cultura democràtica i participativa.

És per això que la missió del programa pedagògic "Aprenem a participar" té una doble vessant: una informativa, que pretén familiaritzar als nins i a les nines amb la democràcia local municipal i la seva dinàmica de funcionament, i una altra més participativa que intenta, a través d’espais i dinàmiques, que els infants aportin i exposin la seva pròpia visió sobre el municipi on viuen i les polítiques d’infància i d’adolescència que la municipalitat hauria de considerar