MÉS per Binissalem demana fer públiques les sessions de la Junta de Govern

En el Ple ordinari de febrer, l’Ajuntament va aprovar dues proposicions de MÉS, una sobre transparència i participació; l’altra, en suport a la pagesia.

S’aprovà la proposta de MÉS de què les sessions de la Junta de Govern i de les comissions informatives siguin, a partir d’ara, públiques. "Amb aquesta mesura Binissalem és el primer municipi de les Illes Balears que obri les sessions d’aquests òrgans col·legiats a la ciutadania en una clara mostra de transparència. La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears preveu la possibilitat que siguin públiques si el Ple així ho acorda", ha explicat el regidor de MÉS per Binissalem, Cèsar Moreno.

La proposta de MÉS incloïa enregistrar en vídeo els plens de l’Ajuntament i publicar-los posteriorment al web municipal. "Amb aquesta mesura els enregistraments seran més atractius i els ciutadans podran seguir d’una manera més còmoda els plenaris sense la incomoditat d’haver d’anar-hi en persona. En definitiva, si s’aconsegueix que els Plens siguin vists per més persones i aconseguirem acostar les decisions dels representats al conjunt de la ciutadania", ha afirmat Moren.

MÉS va proposar a principi de legislatura que els Plens se celebressin els dissabtes al matí per facilitar l’assistència del públic interessat. Aquesta proposta no va prosperar per la negativa de PSOE i PP, que preferiren continuar celebrant-los els dilluns a vespre.

També s’aprovà, al mateix ple, altra proposta de MÉS en suport a la pagesia i en demanda al Govern Central la inclusió de les Balears en el programa d’indemnitzacions per les inundacions de gener.