Joventut es reuneix amb els seus homòlegs de Catalunya per posar en marxa el Carnet Jove virtual

El director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, i els coordinadors dels programes d’Art Jove, Participació i Carnet Jove s’han reunit a Barcelona amb els seus homòlegs de la Generalitat de Catalunya per cercar vies de col·laboració

La primera trobada ha estat amb el Director General de Joventut en funcions, de la Generalitat Toni Reig, i els tècnics de les diferents àrees. En línies generals, van explicar quines funcions es duen a terme i van intercanviar impressions de les feines que es fan a cada comunitat autònoma.

Després, les trobades es van diversificar per departaments (Art Jove, Participació i Carnet Jove). D’aquestes trobades, el director de IBJove, Joan Ferrà, destaca la informació recollida per part de l’àrea de Carnet Jove de la Generalitat, on tenen implantat el sistema virtual a través del desenvolupament tecnològic, que permet dur el Carnet Jove al mòbil, un objectiu que també es vol aconseguir a les Illes.

“Sabem que ens durà temps, perquè a Catalunya han estat durant 8 anys fent feina amb aquest tema i ara mateix en son un referent. Però trobam que ens hem d’adaptar als nous temps, i a les noves tecnologies, que és, al cap i a la fi el que els joves empren avui en dia”, ha assegurat Ferrà.

A banda de les reunions de feina, el director de IbJove i els tres tècnics han visitat l’Espai Mallorca, on es duen a terme diferents activitats d’Art Jove; també han estat al Casal d’Entitats a Torrejussana, que es gestiona de forma conjunta amb Ajuntament de Barcelona, per veure quines experiències es duen a terme en temes de joventut i gestió d’instal·lacions.