Josep Ferrà: “Som un país i feim coses de país”

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà rebutja qualsevol tutela estatal i reclama fortificar una arquitectura institucional pròpia

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha rebutjat avui qualsevol tutela estatal i ha defensat més quotes d’autogovern amb l’objectiu de "fortificar una arquitectura institucional pròpia". En aquest sentit, ha refusat una relació de "submissió" amb el govern espanyol i ha reclamat "una relació de tu a tu, amb respecte, d’igual a igual".

Ferrà, qui ha recordat que des de MÉS "treballam a les institucions per provocar canvis socials, econòmics i ambientals en benefici de les persones". Tot, ha argumentat "sense demanar permís, perquè quan s’ha de lluitar contra una emergència com el canvi climàtic o la destrucció del nostre entorn, no es demana permís a ningú: s’actua o no s’actua". El diputat ecosobiranista ha assegurat que "som un país i feim coses de país, sense esperar a les tuteles estatals, perquè quan s’ha de fer una revolució i expropiar l’ús d’habitatges no es demana permís".

El diputat ecosobiranista ha defensat l’autogovern de les Illes balears durant una compareixença del conseller de Transició Energètica a qui ha interpel·lat sobre la llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica impulsada per MÉS la passada legislatura. Una normativa emmarcada, ha dit, en la transformació de l’estructura social, econòmica i política de les Illes Balears. "Unes lleis i unes polítiques incòmodes per l’Statu quo; unes lleis i unes polítiques que incomodaren a determinats lobbys econòmics; unes lleis i unes polítiques que feren botar les alarmes a diverses parròquies ideològiques; unes lleis que encengueren les alarmes de molts d’estaments polítics i institucionals".