Marta Jordà: "El PP vol majories amb el 30% dels vots"

La consellera de MÉS per Mallorca, Marta Jordà, ha censurat al PP que presentés una moció que té per finalitat "guanyar amb majoria les eleccions amb un 30% dels vots".

El PP ha presentat avui una moció al Consell de Mallorca perquè els ajuntaments implantin el sistema de segona volta i que governi la llista més votada.

La consellera de MÉS per Mallorca, Marta Jordà, ha considerat que la moció del PP és un atac a la noció bàsica de consens i pacte, que és la base de la cultura política democràtica. "El que necessitam són passes cap a enfortir aquesta cultura democràtica, no una involució. El PP vol tenir amb un 30% dels vots la majoria dels regidors", ha explicat Jordà, a la vegada que ha afegit que "el PP vol fer, en l’àmbit estatal, el mateix que va fe Cañellas a les Illes; llevar-se a la gent d’enmig. Si Cañellas va augmentar el llistó al 5% per evitar que els partits tinguin representació –especialment en detriment dels partits que no són marques estatals-, ara intenten que una modificació de la llei els doni majoria absoluta".

La moció del Partit Popular parla de "coalicions de perdedors", però la realitat és que el PP sí que defensa els pactes, sempre que hi estigui al capdavant. Això, per exemple, és el que va passar quan va apartar la llista més votada (EH-BILDU) a molts de municipis al País Basc.

Jordà també ha recordat que a les primàries del PP va sortir com a persona més votada pels afiliats Soraya Sáenz de Santamaría, però un "pacte encobert" va donar la presidència a Pablo Casado. "És molt difícil d’entendre que el PP vulgui pels ajuntaments el que no fa dins el seu propi partit", ha explicat la consellera de MÉS per Mallorca.