Joan Mas: “El tour ministerial ha quedat en un excursió de turistes, moltes fotos i cap solució”

El diputat de MÉS reclama la implicació del govern espanyol per agilitar la gestió dels fons europeus

El diputat de Més per Mallorca, Joan Mas "Collet", s’ha mostrat avui decebut per la visita en els darrers dies de tres ministres espanyols. Segons el diputat ecosobiranista el "Tour" ministerial "no ha servit per concretar cap acció de profit per a les Illes Balears". Més enllà de protocols d’intencions i confirmació d’accions ja en marxa, ha dit, "cap ministre ha donat resposta a les demandes i necessitats plantejades. Segons Mas “el tour ministerial ha quedat en un excursió de turistes, moltes fotos i cap solució”. De fet, el diputat ha ironitzat sobre la visita de la qual ha dit "han fet com el mes de quinze milions de turistes que venen, es fan fotos i no deixen res MÉS. Es més, a parer seu, la manca d’anuncis i la suspensió de la visita, per la de la vicepresidenta Nàdia Calviño, "suposa un nou menyspreu a la llista llarga que ja acumulem".

Precisament, Mas ha instat Calviño el govern espanyol per fet "tot allò que estigui a les seves mans per resoldre el bloqueig del fons europeus. Així ha recordat que el Tribunal Constitucional Alemany ha frenat, de moment, la llei d’autorització sobre els Fons europeus d’ajuda per sortir de la crisi provocada per la pandèmia. Ara per ara, 750.000 milions d’euros, del qual 140.000 milions estan adjudicats a Espanya han quedat bloquejats. Tot, ha recordat, per un recurs interposat per un líder de dreta ultra alemanya. Una vegada més ens demostra quin el seu objectiu. Són un perill per a la cohesió social".

Precisament, sobre la gestió dels Fons europeus, el diputat de MÉS ha valorat la compareixença, demà, del conseller de Fons Europeus. "Balears no pot quedar al marge d’uns projectes que poden definir un nou model. No només ens hi juguem la recuperació econòmica, la transició ecològica així com la transformació digital i social; també està en joc una societat més justa i sostenible".