Joan Baldoví: "Hem de dir prou"

MÉS per Mallorca fa sentir la seva veu a Madrid a través Compromís, amb qui fa front comú contra l’infrafinançament


Compromís i MÉS per Mallorca, el País Valencià i les Illes Balears fan front comú no només en l’àmbit de Govern, sinó també de partits, perquè comparteixen un bon grapat de greuges en la relació amb el Govern de l’Estat, i sobretot amb el Govern de Rajoy. "No ens fiam del govern d’Espanya, però el fet que el PP estigui en minoria és una oportunitat per obrir de veres el meló del finançament autonòmic i aconseguir d’una vegada per totes un finançament just per a territoris com el País Valencià i les Illes", ha assenyalat el coordinador de MÉS per Mallorca, David Abril qui també ha fet referència a la problemàtica de la insularitat, el REB i tarifa plana. "Ara que la proposta s’ha tornat a elevar de forma unànime al Congrés dels Diputats, vetllarem perquè sigui tramitada i aprovada, per pur respecte cap a la ciutadania de les Illes Balears", assegura Abril.

Altres problemes compartits amb el País Valencià són les Prospeccions petrolíferes. El projecte de Llei per prohibir les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània ja ha començat el seu tràmit, i no hi ha excuses pressupostàries per tombar una proposta que també compta amb la unanimitat de la cambra balear. El portaveu de la formació ecosobiranista també ha fet referència a com Joan Baldoví pot fer sentir la veu de MÉS per Mallorca al Congrés en relació als aeroports. "Presentarem tot un paquet d’iniciatives i preguntes, entre d’altres relacionades amb la seguretat aèria, que es posa en risc amb la intensificació dels vols prevista per AENA, i no permetrem cap projecte que impliqui ampliació. Al contrari: exigim cogovernar els aeroports, i recuperar el seu caràcter de servei públic, que deixin de ser una màquina de fer diners per a l’Estat"

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví ha compartit el que ha assenyalat Abril i en aquest sentit ha assegurat que "tenim problemes semblants i afortunadament uns governs semblants". Baldoví ha incidit en el problema de l’infrafinançament "que ens impedeix que es puguin fer les polítiques que voldríem en educació, sanitat, però també en temes d’ocupació o altres com les ajudes a les exportacions".

Baldoví ha assegurat que defensa les esmenes de MÉS per Mallorca com si fossin seves. I que reclamarà els aproximadament 200 milions que la formació ecosobiranista denuncia que són de justícia per a les Illes Balears i que no es contemplaven als Pressupostos Generals de l’Estat. "Tanta sort que per aquesta qüestió, el PP balear hagués fet com el PP valencià, i s’hagués banyat denunciant que els PGE ens tornen a deixar a la cua en inversions i exigint unes inversions justes", ha comentat Abril.

"A la comissió interministerial es discuteix ara el nou model dels nostres territoris, hem d’estar atents per no ser relegats als últims llocs de la cua", ha assegurat el diputat de Compromís qui ha recordat que la inversió per habitant al País Valencià és de 119 euros per habitant i a l’arxipèlag balear, és de 129 euros. Molt lluny dels 185 euros de mitjana, i dels 405 euros de Castella i Lleó.

Per promoure aquest front comú contra el finançament avui Joan Baldoví mantindrà una trobada amb les entitats illenques de la Plataforma per un Finançament Just, a les 18.00 hores a Sa Nostra.

Balanç de dos anys de govern

"Avui fa dos anys que la ciutadania va decidir treure de fora el PP per aquelles polítiques nefastes contra les Illes. Han estat dos anys en els quals s’ha recuperat drets socials i que s’ha lluitat per recuperar la dignitat com a poble. Construïm un nou modeli fent feina per una major protecció del territori i una major justícia social", ha assenyalat Bel Busquets, coordinadora de MÉS per Mallorca que ha aprofitat per fer un balanç dels dos anys de govern del canvi. Busquets també ha fet referència a la protecció definitiva de Son Bosc. “Recordam com continuen aquelles lluites de la societat, llavors encapçalada pel GOB i pel PSM. Ara MÉS per Mallorca segueix des del carrer i des de les institucions amb el compliment dels Acors Pel Canvi”.