Jaume Alzamora: "La voluntat del Consell és destinar els 27,6 milions de romanents de 2019 a la recuperació econòmica i social de Mallorca"

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha participat en la primera reunió del Consell de Mallorca amb patronals i sindicats presents a l’illa per tal de treballar de manera conjunta i consensuada per a la reconstrucció econòmica de l’illa. En aquesta trobada telemàtica s’ha informat de la voluntat de la institució insular d’invertir els 27,6 milions d’euros de romanent de l’any 2019 a la recuperació social i econòmica de Mallorca.

Perquè això sigui possible, l’Estat ha de permetre que els consells i ajuntaments puguin destinar el total del superàvit de 2019 a les despeses relatives als serveis socials i a la recuperacio de l’economia. «A més a més», ha afegit Alzamora, «el Govern de l’estat espanyol ens ha de deixar gastar els doblers acumulats als bancs per superàvits anteriors. Necessitam destinar-los a aquesta reconstrucció social i econòmica. Qualsevol altra decisió no s’entendrà».

Segons el conseller, «caldran més esforços i recursos que mai per a la promoció del producte de Mallorca, de l’economia local i dels comerços de proximitat. Així mateix, el consum i l’adquisició de producte de Mallorca ha de continuar després d’aquesta crisi i haurem de treballar en campanyes de fidelització i conscienciació, així com amb ajuts al teixit empresarial».