Avui es comencen a pagar els ajuts socials d’emergència al llevant de Mallorca

Els afectats rebran la prestació per transferència bancària en les properes hores.
S’han concedit ajuts per reposar equipament bàsic a 311 habitatges, per un import d’1.066.000 euros.

Els afectats per les inundacions del Llevant començaran a rebre avui els primers ajuts autonòmics. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ja ha donat l’ordre de pagament dels ajuts d’emergència social extraordinaris, aquells que van destinats a reposar equipament bàsic de la llar habitual i que permeten a les famílies romandre a ca seva. En total, s’han concedit 311 ajuts socials d’emergència, que corresponen a 149 habitatges que han perdut tot l’equipament bàsic i 162 habitatges on les pèrdues han estat parcials. El 48 % dels habitatges han estat pèrdua total i, per tant, rebran fins a 5.500 euros per la compra de material necessari (rentadores, cuina, forn, llit, taula i cadires, porta d’entrada, etc.). La resta rebran fins a un màxim de 4.000 euros. El pressupost assignat per a aquests ajuts ascendeix a 1.350.000 euros, i ja se n’han concedit 1.066.000. Ara per ara, un treballador social continua sobre el terreny per visitar i tramitar casos que encara puguin ser valorats.

A les 311 llars amb ajuts d’emergència social concedits, hi ha 750 persones afectades, de les quals 110 són persones més grans de 75 anys (42 que viuen soles), 161 són menors d’edat i 23 són persones amb discapacitat o dependència. Per municipis (vegeu el document adjunt), Sant Llorenç és el més afectat, amb 244 llars afectades i ajuts concedits; a la Colònia de Sant Pere n’hi ha 28, 24 a Son Carrió, 13 a Canyamel i 3 a S’Illot.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha destacat la feina del Govern perquè les famílies puguin rebre avui els ajuts econòmics. “Avui es paga per allò que es considera bàsic per viure a ca seva, i agraïm una vegada més als nostres treballadors socials que de manera voluntària hi varen fer feina, a la Unitat de Gestió Econòmica de la Conselleria i a Intervenció i Tresoreria la seva feina per poder pagar aquests ajuts de manera àgil i ràpida”.

La consellera Fina Santiago també ha explicat que el dimecres posterior a la torrentada es va contactar amb les 94 persones usuàries del servei de teleassistència de dependència i amb les 464 persones amb valoració de dependència de Sant Llorenç, Artà, Capdepera i Son Servera.

D’altra banda, el servei d’atenció psicològica d’emergència de l’112 ha derivat a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació trenta casos perquè s’incorporin al servei de postemergència de la Conselleria, considerant que s’ha de fer un seguiment d’aquesta atenció, ja que es correspon amb persones que han perdut algun familiar o que encara necessiten aquest suport.

Documents adjunts