Injecció de 24 milions d’euros als ajuntaments de l’illa per part del Consell

Abans de cap d’any liquidarà amb les corporacions locals bona part del deute adquirit per finançar projectes per millorar els municipis de l’illa

El Consell de Mallorca liquidarà abans de cap d’any 24 milions d’euros als diferents ajuntaments de l’illa. Amb aquest pagament la institució insular fa una passa més per regularitzar la seva relació financera amb els consistoris. D’aquesta manera millora la capacitat econòmica de les corporacions locals i acompleix als compromisos adquirits.

La intenció d’aquestes ajudes municipals és per reforçar la gestió des de la proximitat i millorar l’eficiència de l’administració local. L’abonament d’aquests doblers correspon al deute adquirit per finançar projectes i programes destinats a millorar diferents àmbits en cada municipi.

En concret es tracta d’ajudes i subvencions contemplades, majoritàriament, en el Pla Especial de Finançament Sostenible que impulsa la conselleria insular de Desenvolupament Local. De fet, abans de dia 31 de desembre, el Consell pagarà als ajuntaments per aquest concepte més de 14 milions d’euros.

La resta dels doblers que el Consell pagarà als ajuntaments corresponen a diferents programes com ara les ajudes per despesa corrent als municipis de menys de 10.000 habitants o les ajudes per manteniment i millora d’instal·lacions esportives. També s’han inclòs les subvencions a diferents activitats culturals i esportives o el pla especials de subvencions per a l’adquisició de vehicles elèctrics. El pagament també inclou el pla especial d’hidrants a municipis d’entre 2.000 i 4.000 habitants.

El municipi que més aportació rebrà del Consell serà Palma (1.312.378€) seguit de Calvià (1.231.235€). Altres municipis com ara Llucmajor rebran 979.000 €, Marratxí 802.000€, Santa Margalida 538.000€ i Lloret de Vistalegre 505.000 €.