Iniciades les obres per ampliar Es Pinaret

- Fina Santiago destaca la millora d’infraestructures bàsiques envers els projectes megalòmans del PP
- S’ha iniciat la primera fase de les obres, en què es construiran 32 places noves, un nou accés, un espai d’acollida i un espai de reunió amb familiars
- Aquesta primera fase té un cost d’1.238.000 euros i afecta una superfície de 1.326 metres quadrats


Es tracta de la primera fase d’unes obres d’ampliació que acabaran l’any 2019, que tenen un pressupost total de 3,5 milions d’euros i que, una vegada finalitzades, oferiran 64 places de nova creació al centre socioeducatiu.

Aquesta primera fase de les obres té un pressupost d’1.238.000 euros i una durada prevista d’un any i mig. Ja s’ha iniciat la creació d’un mur que delimiti el nou espai del centre, així com un nou accés al centre, un espai d’acollida dels interns, un espai de reunió amb les famílies que es construirà a l’edifici que fins ara allotjava la Gerència de la Fundació Institut Socioeducatiu S’Estel, i nous espais per a administració i gestió. En aquesta fase, també es construiran quatre noves llars, amb capacitat per a vuit places cadascuna, a les instal·lacions actuals de la Direcció General de Funció Pública. Així, al final d’aquesta primera fase ja s’oferiran 32 places noves.

La segona fase d’ampliació està previst que es faci durant els anys 2018 i 2019 i suposarà 32 places més (quatre noves llars). D’aquesta manera, Es Pinaret recuperarà els terrenys originals del centre socioeducatiu i disposarà d’un total de 110 places (64 de nova creació) i, al mateix temps, resoldrà el problema de saturació a les instal·lacions actuals.

En aquest sentit, la consellera Fina Santiago ha mostrat el seu agraïment a la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques per l’esforç de facilitar la recuperació d’aquest espai. Santiago ha apuntat que l’ampliació del centre Es Pinaret “és una oportunitat per pensar projectes educatius i, en aquest cas, també una necessitat”.