Inca celebra per segon any consecutiu el Memorial de l’Oblit

La ciutat d’Inca ha acollit el Memorial de l’Oblit. Es tracta del segon any que es realitza aquest acte conjuntament amb el Consistori de Palma per recordar les víctimes oblidades de la Guerra Civil

El monument del Memorial del Silenci ha estat l’escenari en el qual la Consellera de Cultura Fanny Tur, el regidor de Cultura de Palma, Llorenç Carrió i una representant de Memòria Històrica han expressat la necessitat de recuperar de l’oblit gent de tota l’illa que els seus familiars no saben on es troben i dels que es té constància que foren assassinats.

L’acte ha estat conduiit pel jove inquer Teo Viera Ballestero, qui ha treballat amb el grup d’investigació Aranzadi a les fosses de Porreres i Montuiri durant els dos darrers estius. Durant l’esdeveniment, l’historiador local Miquel Pieras, ha llegit un document sobre els germans Sancho, als quals l’Ajuntament d’Inca durant l’any 2017 ha dedicat una plaça. Ells foren jugadors del CE Constància, treballadors i activistes. Finalment el violoncel·lista, Biel Fiol ha interpretat diverses peces musicals. El Memorial de l’Oblit s’ha tancat amb l’ofrena floral a càrrec de les institucions, organitzacions i particulars.