Groizard serà el nou director de l’àrea de renovables a l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia, depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica

MÉS per Mallorca vol reconèixer i agrair la tasca d’en Joan Groizard que ha permès avançar de forma clara en la lluita contra la pobresa energètica


MÉS per Mallorca anuncia que Joan Groizard ha estat escollit, després d’un procés de selecció públic, director de l’àrea de renovables a l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia, depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Des de MÉS per Mallorca volem reconèixer i agrair la tasca d’en Joan Groizard, que ha permès avançar de forma clara en la lluita contra la pobresa energètica, les energies renovables principalment en espais urbanitzats, el desplegament d’infraestructura per a vehicles elèctrics, i un projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica per planificar aquest procés, que no és altre que assentar les bases del canvi de model energètic del país.

Joan Groizard serà substituït del del seu càrrec de Director General de Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears per Ferran Rosa, i del càrrec de membre de l’àrea de Comunicació a l’Executiva de MÉS per Mallorca per Rafel Sedano (la següent persona més votada a aquesta àrea a la passada Assemblea General a Lloseta).

Ferran Rosa va néixer a Palma el 1989. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Estudis Europeus per la Universitat Lliure de Brussel·les.

Ha desenvolupat la seva carrera professional principalment en l’àmbit dels afers públics europeus, on s’ha centrat sobretot en la qüestions ambientals i en l’economia circular i baixa en carboni. Així, ha treballat com a responsable de polítiques de residus i economia circular a Zero Waste Europe, on ha dut a terme una tasca de disseny i promoció d’alternatives polítiques al marc de les revisions de les directives de residus i d’energies renovables, així com tasques d’assessorament a ajuntaments i regions d’arreu d’Europa en la seva transició cap al residu zero.

Rafel Sedano va néixer a Palma 23 de gener de 1980. Es va diplomar en Magisteri (2006) per la UIB i té estudis d’educació social. Actualment exerceix de mestre a un centre educatiu de Palma.

També ha treballat de monitor i director de temps lliure per l’Ajuntament de Palma i Govern de les Illes Balears; tècnic en polítiques de joventut pel Consejo de la Juventud de España; programador, dinamitzador i gestor cultural per l’Obra Cultural Balear; gerent del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.

A l’àmbit de la participació i associacionisme, ha participat a diferents organitzacions, plataformes i col·lectius socials, en diferents moments i variats àmbits: esportiu (entrenador de futbet al Col·legi Lluís Vives), educatiu i lleure (monitor del MEiGM), estudiantil (membre del BEI i CEPC), ecologisme (educador i activista al GOB), llengua i cultura (coordinador a Joves de Mallorca per la Llengua) i participació juvenil (president del Consell de la Joventut de les Illes Balears). És regidor i portaveu d’Esquerra Oberta de Calvià.

Des de MÉS per Mallorca agraïm a Ferran Rosa i Rafel Sedano la seva disponibilitat i compromís amb el projecte de país sostenible, igualitari, just i lliure que estam duent a terme.