Gallardo: “Necessitam un REB que compensi els costos d’insularitat, no que compensi uns mals pressupostos generals”

El diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Gallardo, ha recordat avui en roda de premsa que “s’està acabant el mes de gener sense una proposta de REB damunt la taula” i ha traslladat la preocupació de la formació ecosobiranista per aquesta manca de proposta. Gallardo ha apuntat que, més enllà de la data en què entri en vigor, l’important és que sigui bo per a les Balears: “Necessitam un REB que compensi els costos d’insularitat, no que compensi uns mals pressupostos generals”.

Gallardo ha incidit en la necessitat d’un diputat propi al Congrés, que defensi realment els interessos de la ciutadania illenca: “Si hi hagués un diputat de MÉS per Mallorca, uns pressupostos com aquests que discriminen les Balears no tirarien endavant”.

Ple extraordinari

D’altra banda, el diputat ecosobiranista també ha explicat tres de les lleis que es debatran aquest dimarts en ple extraordinari i n’ha destacat tres que implicaran passes endavant en la sostenibilitat i canvi de model de les Balears. “La llei de residus és una de les més importants d’aquesta legislatura, i que obrirà una porta a l’estat espanyol i fins i tot la podria obrir a Europa, pel que fa al tractament dels plàstics d’un sol ús”, ha dit.

Gallardo ha remarcat també que és “una llei ambiciosa i pionera, però que alhora s’ha pactat amb tots els sectors implicats”. També ha explicat que es durà la llei del port de Sant Antoni de Portmany, que implicarà que deixi d’entrar tot el trànsit de mercaderies que hi entrava fins ara. El diputat ecosobiranista ha apuntat que “el Parlament segueix la veu unànime de tots els partits de l’ajuntament, que volen evitar vehicles al centre i canviar així el model turístic”.

Una altra de les iniciatives a debatre serà la de sostenibilitat a Formentera que, en paraules de Gallardo, “implicarà que es podrà limitar l’entrada de vehicles a Formentera i regularà el lloguer de cotxes”.

Per la seva banda, la diputada Agustina Vilaret ha destacat la llei d’infància i adolescència, una normativa que actualitza l’anterior i la posa en línia amb els canvis socials dels darrers anys, a més de “donar prioritat sempre al menor i garantir els seus drets”.

Vilaret ha explicat també la iniciativa del Col·legi de Docents, “una reivindicació del sector a la qual com a polítics havíem de donar veu”. La diputada ecosobiranista ha aprofitat per reconèixer la gran tasca del Congrés d’Innovació Educativa del passat cap de setmana i de la comunitat educativa, “de la qual ens hem de sentir orgullosos, perquè són la llavor d’una societat millor”.