Ferrà: “Lamentam que els responsables de buidar les arques del Govern no retornin els doblers que han malversat”

MÉS per Mallorca assegura que Urdangarin enllaça directament la corrupció amb la institució de la Monarquia


El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca Josep Ferrà, ha valorat aquest dimecres la sentència del cas Nóos. “Des de MÉS per Mallorca respectam les decisions judicials però lamentam que els responsables de buidar les arques del Govern no retornin els doblers que han malversat” , ha assegurat Ferrà. El també diputat ecosobiranista ha afirmat que “aquesta sentència confirma que Jaume Matas va dur a terme una tasca de corrupció continuada” i ha mostrat la seva preocupació perquè “el senyor Urdangarin enllaça directament la corrupció amb la institució que representa, la monarquia”.

Josep Ferrà ha explicat que institucions com aquesta haurien de seguir el camí que es va marcar ahir al Parlament amb el compromís unànim de tots els grups per renunciar als aforaments. A més, ha apuntat, “s’hauria de dur a terme una modificació tant de la Constitució com del Codi Penal, que són les normes que divinitzen a la Monarquia” i plantejar el debat sobre monarquia o república.

Sobre Urdangarin, el portaveu ecosobiranista ha apuntat que la Casa Reial hauria d’haver assumit responsabilitats polítiques, ja que “es manté al marge del que ha passat, i això no es pot tolerar”. “El cordó sanitari que va fer ja fa temps la Casa Reial apartant Urdangarin de la vida pública de la família no arregla res”, ha assegurat.

Mostres de suport

Josep Ferrà ha llançat des de la roda de premsa un “missatge d’esperança i de suport als companys i treballadors de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en especial als treballadors de l’IBANAT i a la família del pilot de l’aeronau de la brigada antiincendis que va desaparèixer ahir horabaixa i agrair la tasca de recerca d’aquesta aeronau, una tasca coordinada per l’112 i IBANAT”.

També ha denunciat i condemnat les pintades feixistes que han aparegut aquest matí a l’exposició de Plaça d’Espanya a Palma, a la seu de l’Obra Cultural Balear i a la de l’STEI i ha enviat un missatge de solidaritat a l’autor de l’obra Santiago Sierra, als promotors de l’exposició i als representants de l’OCB i del sindicat.