Ferrà: “La UE, a nivell econòmic, ha estat una festa per al capitalisme”

MÉS per Mallorca trasllada el seu suport a la plantilla afectada pel tancament de Cemex


El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha traslladat el seu suport a la plantilla de Cemex durant la roda de premsa d’aquest dimecres. El també diputat ecosobiranista ha criticat “l’excusa” que ha donat l’empresa per tancar la planta: “ha aguantat els pitjors moments de la crisi econòmica sense cap alerta de tancament”. “Ara, amb una situació econòmica de recuperació, no entenem com el tancament es produeix per les causes que ells apunten. Es produeix per una deslocalització produïda, entre altres coses, per la limitació per part de la UE de les emissions”, ha explicat Ferrà.

El diputat ecosobiranista ha instat a la Unió Europea a posar fre a les deslocalitzacions: “La UE ha fet una feina de cohesió molt important, però a nivell econòmic ha estat una festa pel capitalisme”. Tal com apunta Ferrà, ha de ser a nivell europeu que es posin instruments jurídics perquè tant els estats com les comunitats puguin frenar les deslocalitzacions.

Compareixença consellera d’Hisenda

D’altra banda, Josep Ferrà ha valorat molt positivament “que fos la consellera per decisió pròpia que comparegués davant tots els grups parlamentaris”. La seva valoració va ser, ha apuntat Ferrà, global, tot i que “van quedar qüestions damunt la taula”, ja que s’ha d’esperar a tenir els informes tècnics de tots els cossos que encara avui estan fent feina a la zona. “Entenem aquesta situació, i nosaltres esperarem a fer una valoració global tant aquests informes com el de l’AEMET”.

Respecte a aquest informe, el portaveu del grup parlamentari ha dit que “esperam l’auditoria interna que l’AEMET ha dit que durà a terme durant les pròximes setmanes”. D’altra banda, Ferrà ha explicat que “tenim dubtes concrets com el del TretraIB, una xarxa que ens consta que va funcionar durant tot moment”.

Ple de dimarts

Josep Ferà ha explicat que el pròxim dimarts al ple es durà a terme un “debat cabdal”, ja que es vorarà la proposta sobre la gratuütat dels pàrquings de Son Espases i Can Misses”. També s’hi debatrà el Decret pel qual es regulen les mesures urgents per les inundacions patides al Llevant de Mallorca.