Ferrà: "La moció que ha presentat el PP evidencia la seva ignorància en matèria de protecció de posidònia"

El diputat ecosobiranista critica que moltes de les propostes presentades ja estan incloses en el projecte de decret


El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha valorat aquest dijous la moció que presentarà el PP al proper ple en matèria de posidònia. "Aquesta moció evidencia la ignorància del PP en matèria de protecció de posidònia: moltes de les propostes que incorpora ja surten al projecte de decret de posidònia, el que significa també que no han fet lectura d’aquest projecte", ha assegurat Ferrà.

D’altra banda, ha explicat Ferrà, aquesta moció ens retrotrau a polítiques que va fer el PP en matèria de posidònia: "ens agradaria que ens explicàs quines van ser, perquè durant la legislatura passada varen ser zero". El també diputat ecosobiranista ha fet referència al punt de la moció en què els populars insten al Govern a incrementar les reunions amb el sector. "És un decret que ha tingut un pla de participació que ha durat més d’un any i ha respectat alhora tots els processos participatius que es preveuen en matèria de decrets", ha apuntat. Ferrà ha recordat que l’equip de la Conselleria de Medi Ambient s’ha reunit amb el sector amb més de vuit ocasions i que aquest Govern serà exemple per utilitzar aquesta via i "no la via que utilitzava el PP la legislatura passada: el decret llei".

De la moció també hi ha un altre punt que destaca, ja que el Partit Popular reclama al Govern que faci cas a les recomanacions del Consell Econòmic i Social, que és favorable a aquest decret de posidònia. "El que ens sorprèn més, però, és veure com el PP utilitza un organisme que va desmantellar la legislatura passada com a òrgan referent en matèria d’assessorament i informació".