Ferrà: “La decisió de la Fiscalia sobre el màster de Casado no contribueix en res en retornar la credibilitat al sistema judicial”

MÉS per Mallorca demana que el conveni ferroviari no deixi de banda el tren de Llevant


El portaveu del grup parlamentari, Josep Ferrà, ha valorat aquest dimecres en roda de premsa la decisió de la Fiscalia de no investigar el màster de Casado: “No contribueix en res en retornar la credibilitat al sistema judicial”. Ferrà ha recordat que, tot i la negativa de la Fiscalia, la darrera paraula sobre seguir investigant o no és del Tribunal Suprem. El també diputat ecosobiranista ha qüestionat a més el fet que Casado s’hagués tret la carrera de Dret en poc més d’un any.

En la línia de recuperar la credibilitat ciutadana, no només en les institucions judicials sinó també en les polítiques, Josep Ferrà ha anunciat que MÉS per Mallorca ha presentat diverses propostes de resolució del debat de política general en matèria de qualitat democràtica. “L’Estat hauria de fer una reflexió profunda sobre el poder judicial i sobre la reforma del Codi Penal”, ha apuntat Ferrà, qui ha afegit que “durant el darrer curs hem vist nombroses actuacions que pensam que generen una desconfiança ciutadana, sobretot amb sentències sobre violència masclista i aquelles que ens han dut a tenir presos polítics”.

Per al portaveu del grup parlamentari, des del poder judicial espanyol hi ha hagut un “atac contra valors i drets com la llibertat d’expressió. Els sistemes judicials europeus s’han pronunciat una vegada i una altra en contra dels postulats del sistema judicial espanyol, fins i tot el Tribunal d’Estrasburg”.

Tren de Llevant

Una altra de les propostes de resolució que ha explicat Ferrà ha estat la del conveni ferroviari amb l’Estat. “És molt important i per això demanam que se signi durant el 2018 i que no deixi de banda el tren de Llevant, una reivindicació històrica”. Aquest tren, ha recordat, “no només beneficiaria a la ciutadania de la comarca sinó que ajudaria a descongestionar la situació i milloraria la mobilitat d’altres zones de Mallorca”.

Ferrà també ha parlat de la proposta en què es demana la derogació immediata de l’impost al sol, el que permetria que “ l’Estat pugui comprometre’s a un pla d’inversió que permetés que totes les famílies es poguessin anar progressivament plaques solars i abaratir la despesa”. En total, MÉS per Mallorca ha presentat 22 propostes de resolució que giren al voltant dels cinc temes que es consideren una prioritat per a la ciutadania: ocupació, habitatge, transport, energia i la confiança en les institucions.