Ferrà: “L’Estat ha d’adreçar-se a la ciutadania de les Balears i donar informació del REB”

MÉS per Mallorca reclama l’aplicació del 75% de descompte per a aquest juliol


El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa l’anunci del govern espanyol d’aprovar el 75% del descompte de resident abans que acabi l’any: “creim que és possible aplicar-lo al mes de juliol amb un Reial Decret Llei”. Ferrà ha assegurat que les solucions donades per l’Executiu de Pedro Sánchez “no ens convencen”, ja que “és una necessitat i una reivindicació de fa molts anys”.

Josep Ferrà ha assegurat que la fórmula del Reial Decret Llei estableix com a límits la justificació extraordinària i la urgent necessitat, dos criteris que es compensen perquè, bàsicament, si no es du endavant el 75% de descompte, quedaria una partida pressupostària “pràcticament buida”. A més d’estar justificada, aquesta fórmula “es pot estudiar i és necessària” i seria provisional, ja que és una mesura que hauria d’estar contemplada dins el REB.

Sobre el règim especial, el també diputat ecosobiranista ha denunciat la manca d’informació de l’evolució per part del govern espanyol, que “s’ha d’adreçar a la ciutadania de les Balears i donar informació del REB”. L’anunci que podria no ser possible per a aquesta legislatura, ha afegit, “ens fa tenir una falta de confiança”. “Les polítiques dels Acords pel Canvi tenen un sostre: la normativa estatal i el sistema de fiançament, i es pot arribar al punt que aquestes polítiques estiguin en perill per manca de finançament”, ha assegurat Ferrà.

Protecció del corredor de cetacis

La diputada ecosobiranista, Joanaina Campomar, ha valorat per altra banda la declaració del corredor de cetacis com a Zona d’Especial Protecció a la Mediterrània. “Ha estat gràcies a la feina intensa tant d’aquest Govern com de les associacions i mobilitzacions ciutadanes. Ara queda anar una passa més enllà i aprovar la proposició de llei contra les prospeccions”, ha explicat. Campomar ha recordat que ja es va tirar enrere a causa del PP de Rajoy.

Campomar ha destacat també la feina feta en matèria de la recuperació de la memòria històrica, que han situat el Govern del Canvi i les Balears al capdavant d’aquestes polítiques. Les mesures adoptades en aquest àmbit han permès començar aquest dilluns amb la segona fase d’exhumacions a la fossa d’Alaró i la iniciativa del Govern d’investigar els casos d’infants robats.